sunnuntai 30. elokuuta 2015

Pelikaaneja ja aurinkoa

Nyt ei sit toimi mitkaa suomalaiset kirjaimet tietsikalla joten teksti tulee tal kertaa vaha hassuna:D Mut ei anneta sen haittaa, eksje?

Ollaa hiljallee paasemas Australialaiseen rytmiin, jetlag ei paina enaa niin pahasti ja kadut, lampo ja ystavalliset ihmiset seka korkeat hinnat (jopa Suomeen verrattuna) alkavat olla jo arkipaivasta. Myos meren katoaminen horisontiin aamulla laskuveden myota ja palaaminen illalla on yksi meidan paivittaisista tapahtumista. Ihastuin Cairns rantakuvassa todella oleellisiin elukoihin : pelikaaneihin. En tiia miks, mut jotenki vaa omaksuin ne mun kavereiks. Muutenki taalla on erityisen paljon lintuja, joita ei Suomessa naykaan. Ja jo aiemmin mainittuihi lepakoihi sain ehka vaha liianki laihesen kontaktin, ku yks sit paatti paskantaa mun olkapaalle. Ei sentaa menny jatskiin, mika on kiva.


Uudet kaverit
Meri palaamassa takaisin
Sit on kans hostellielamaa koettu, niin siina privatessa seka dormissa. Vaihettii myos hostellia tas valissa ja taa uus on selkeesti isompi ja siistimpi verrattuna edelliseen. Ja vaikka en nyt valittanu edellisesta paikasta sillee, mutta nyt huomaa selkeesti eron: huone ei haise oudolta, patjoissa ei oo epamaarasia tahroja, huoneessa on ihan oikea ikkuna ja tilaakin on runsaasti enemma. Tietenki tilaan vaikuttaa siis se tosiasia, etta nukutaan huoneessa, johon mahtuu 8+6 nukkujaa. Huonekaverit on onneksi tosi mukavia, vaikkakin yhet nayttaa avoimesti kayttavansa huumeita. Huonoja puolia yksityisee huoneesee verrattuna onki sit pistokkeiden nihkea maara asukaslukuun verrattuna, vessan/kylpyhuoneen alituinen varattuna oleminen seka huonommat unet, kun huonetoverit tulee huutaen ja ovet paukkuen yollisilta retkilta. Lisaksi vahan viel pelottaa, etta poissa ollessa kamat lahtee kavelee, mutta pitaa vaan luottaa ihmisiin. Ei kuitenkaa dormissa nii kamala oo asua ja halvemmaksihan se tulee, joten ainakin toistaiseksi pysytellaan silla linjalla.


Ei sentaan kaikki oo kallista: 6,5 dollarin (=4,3e) pizza

Kaupunkiin vetaa porukkaa tal hetkel myos festivaalit, johon kuuluu mm. musiikkia, esityksia seka eilen kulkenut paraati ja kaikilla on hyva fiilis.  Se tuo myos meille enemman nahtavaa ja koettavaa. Ei silla ettei meil olis mitaan tekemista luvassa, eilenkin kaytiin varailemassa peterpan's nimiselta toimistolta pari aktiviteettia. Meilla on jo huomenna edessa mun pitkaaikainen unelma eli riutalla sukeltaminen, oon haljeta odotuksesta! Lisaks saatiin ton kautta myos retki Daintreen kansallispuistoon, jossa paastaan ihmettelemaan sademetsaa ja parhaimmassa tapauksessa krokotiilejakin. Innostuin sit vahan liikaa noista aktiviteeteista ja mulla hurjapaalla on sit tulossa myos kauan odotettu benji hyppy seka skydiving. Seuraavana aamuna oli pieni morkkis tosta innostumisesta, mutta mitaan en varmaan sit kaiken tan jalkeen kadu:D

Cairns Festival


Eipa mulla tahan hataan muuta olekaan, tyonhaku alkaakin sit tiistaina ja jos ei tos viikol nay tulevan mitaan varteenotettavaa mahollisuutta, niin jatketaan sit matkaa jo parin viikon paasta Townsvillen ja Whitsundayn kautta Brisbaneen, josta sit toivottavasti ainakin loytyis ees jotain toita. Tiivistettyna meilla kaikki ok ja ainakin viela on uskoa mahtavasta huomisesta!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti