torstai 2. kesäkuuta 2016

Next Mission: I N T E R R A I L 2 0 1 6

On taas aika herättää henkiin tää blogi! Nyt kun viime reissusta kotiuduttiin 5,5kk sitten on vuorossa lähteä tutustumaan vähän lähemmäs. Lauantaina ois ensin lähtö tasan 10 vuoden tauon jälkeen Italian Toscanaan, jossa vietetään viikko äidin viiskymppisiä (hui kamala) muutaman tutun kera. Sieltä ajaudutaan vikaks päväks Roomaan ja sit sunnuntaina 12.6. onkin lento sitten Amsterdamiin, missä bondaillaan mun matkakaverin kanssa ja alotetaan noin kuukauden reili. Tällä kertaa matkakumppanina ei olekaan Emmy, mikä on ehkä ihan kivaa vaihtelua (ei sillä, ettei hyvää matkaseuraa ois. väleissäkin satutaan viel olemaan), mutta tän tytsyn kanssa ollaan koettu niin monet seikkailut 19 vuoden tuntemisen aikana ettei mitään järkyttäviä ylläreitä oo varmastikaan tulossa. Käytiin tietenkin muutama tärkeä kysymys läpi, ettei matkalla tuu mitään suurempia ristiriitoja niiden asioiden suhteen. Kyseessähän on niinkin tärkeitä asioita kuin budjetti (hotelli vs hostelli, ruoka yms), mihin halutaan käyttää vähän enemmän rahaa ja milloin aikasintaan oon valmis nousemaan sängystä. Kantsii tosiaa nää ainaki käydä läpi ennen matkaa niin kaikki onnistuu valmistautumaan henkisesti oikein matkaa varten.

Idea interrailista tuli jo varmaan siinä 15 kesäsenä ja hassusti reissukaveriksi ensimmäisenä mielessä oli tää Mimmi, jonka kanssa nyt sitten päästäänki lähtemään. Reittiä ollaan pikku hiljaa hahmoteltu tää koko kevät, mutta muuten sen suurempia suunnitelmia ei olla tehty. Ollaan lähössä aika rennoin mielin, ja vaikka etapit onkin tiedossa, on pari päivää joustavuuteenkin ja muuttuviin mielihaluihin varattu. Pari viikkoa sitten vihdoin saatiin hankittuu noi kuukauden passit VR:ltä ja sillon koko reissu sai vähän todellisemman muotonsa. Oltiin mietitty kans sitä kuukauden passia 15 reilipäivällä, mutta onhan se kiva, ettei oikeesti tarvii miettii ja laskeskella tarkasti niitä päiviä vaan pystyy just muuttaa suunnitelmia jos tekeekin mieli kävästä jossain vähän pidemmän kaavan kautta. Lisäks eka yöpyminen Amsterdamista on varattu, mutta turhaa sitä enempää on vatvoa asioita. Go with the flow ja sitä rataa.


Siinä meidän suunniteltu reitti: 10 maata, johon sisältyy sekä yöjunia, päiväreissuja että pidempiä yöpymisiä. Lisäksi sitten vielä bussimatka Varsovasta Baltian läpi Tallinnaan ja sieltä meren yli koto Suomeen

Valehtelisin jos väittäisin, että kaikki tavarat matkaa varten ois jo katottuna ja pakattuna rinkkaan nätisti odottamaan lähtöä. Taitaa mennä aikalailla samalla tavalla kun viimeksi: aamulähdöstä huolimatta vikat tavarat löytävät rinkkaan vasta minuutteja ennen lähtöä. Oonhan mä jo jonkin verran (eilisestä lähtien) miettinyt, mitä vaatteita pitäis mukaan ottaa, mutta muuten kaikki meneekin aika rutiinilla. Syksyn reissulla sain niin monta kertaa pakata sen rinkan uudelleen ja uudelleen että meni lähes selkärankaan niiden tärkeimpien juttujen tarkistaminen. Enkä mä oo ollu täysin paikoillani keväälläkään: olihan tossa reissu Wieniin Emmyn kaa ausseissa tapamaamme Julian luo ja sitten myöhemmin vielä yksin kävin pyörähtämässä Lontoossa. Molemmat kaupungit oli aivan ihania ja etenkin Wien vei multa palan sydäntä ja rakastin Lontoossa sitä fiilistä, kun ympärillä on paljon ihmisiä ja menoa muttei tule kuitenkaan yhtään kiirehtimisen tunnetta. Lontoossa kävin testaamassa taas couchsurfingia yhen miehen luona, joka oli tosi innossaan näyttämässä mulle paikkoja ja ihan uusia juttuja (mm. virtuaalilasit)ja jolla oli sama unirytmi kun mulla eli edelleenkin kokemisen arvoista puuhaa. Ja Lontooseenha mä menin ensi sijaisesti kattomaan musikaalia ja voin suositella sitä kaikille, etenkin Oopperan kummitusta. Aivan. Huikeeta.

Oon mä eläny ihan normaalia arkeakin tän kaiken matkailuhössötyksen keskellä. Tottunu taas aamuvuoroihin heräämiseen ja pääsykokeetkin käväsin tekemässä toukokuun puolella. Arki pyörikin siinä töiden, treenien ja lukemisen ympärillä niin tiuhaan että välillä se rentoutuminen ja kavereiden kanssa viettämän ajan nauttiminen meinas unohtua ihan kokonaan. Voin siis ihan hyvällä omatunnolla sanoa, että tää muutaman viikon loma on ihan ansaittua ja tarvittua. Jännää kans on, että reilin aikana saadaan tietää pääsykokeiden tulokset eli kun reissusta taas kotiudutaan on myös tulevaisuuden suunnitelmat varmaan ottanu jo tietynlaisen suuntansa. Eli matkalta tulee taas ihan toisenlainen tyttö kun mitä sinne parin yön päästä lähtee.

Edessä on kyllä taas ihan uniikki seikkailu. Ei ehkä ihan niin budjettimatka kuin viime syksynä, mutta ainakin taas rikastutaan monin verroin enemmän muuten. Eipä tässä muuta sitten, seuraavat kuulumiset tuleekin sitten jo Italian auringon alta eli ei muuta kun ciao!

(Loppuun lähtöfiilistelyä parilla kuvalla Wienistä ja Lontoosta, edelleenkin suosittelen molempia kohteita!)

Kansalliskirjasto, WienPiccadilly Circus 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti