keskiviikko 19. elokuuta 2015

Matkakuumeilua ja itsenäistymisloikkia


Eipä ole enää pitkä aika, kun meikäläinen suuntaa kohti eteläistä pallonpuoliskoa. Tässä melkein 4 kuukautta on ollut aikaa totutella ajatukseen, hoitaa asiat kuntoon ja kerätä tarpeeks rahaa. Australiaan lähtö ei siis todellakaan ollu mun alkuperänen suunnitelma välivuodeksi, vaan mun tuleva matkakumppani Emmy sysäs omalla innostuksellaan mut tähän rumbaan. Ohjelmaakin ollaan jo pokailtu, mm. pakollinen sukellusreissu Isolle valliriutalle, käppäilyä kansallispuistossa sekä parhaimmassa tapauksessa työskentelyä, kunha jostain semmonen irtoaa. Pientä jännitystä tuntuu jo, vaikka varmaan se suurin shokki iskee vasta lentokentällä. Enhän mä nyt oikeasti oo lähössä minnekän - varsinkaan moneksi kuukaudeksi?
 Hurjinta tässä on ehkä just se, etten oikeesti oo tulossa heti takas Suomeen. Tänne jää koti, perhe, ystävät, kaikki. Pitää alkaa rakentaa uudenlaista käsitystä omasta ympäristöstä ja omaksua uusia juttuja. Tää matka on vähän niinkuin hyppy itsenäistymiseen, kun mukana on vain pieni osa omaisuudesta ja yksi ystävä (tosin erittäin loistava sellainen) ja selviydyttävä on ihan itse. Hyppy kyl tuntuu ennemminkin loikalta, kun päätin sitten ihan maailman toiselle puolelle ausseihin mennä rajojani koittamaan:D Lisää jännitystä tuo se, ettei tulopäivää ole vielä määritelty. Ollaan siis niin kauan kun intoa (ja rahaa) on ja todennäkösesti tullaan vielä Kaakkois-Aasian kautta. Mun slougani on "jouluksi kotiin", mut tähän reissuun voi mennä se kuukausi kaks tai jopa vuosi! Toisaalta vapauttavaa, kun sitä ei tartte enempää miettiä. Antaa elämän kuljettaa ja tehdään enemmän päätöksiä sitten matkan varrella.

Tosiaan ei ole enää pitkä matka lähtöön, ja huomenna onkin viimeinen työpäivä ennen reissua. Tässä arjen hässäkän keskellä oon jo ehtinyt hoitaa matkaan liittyviä virallisempia juttuja (jotkut tosin viime tingassa), kuten ulkoministeriölle ilmottautumisia sekä tänään viimein tehty "ensipakkaus". Tungin mukaan rinkkaan ylimääräistäkin, mutta yllätykseksi kaikki mahtui silti eikä kantamus ollut liian raskas kannettavaksi. Nyt sit pitää vaa karsia ylimääräsiä pois ja varmistella, että kaikki tarvittava on mukana. Sit rinkka vaan odottamaan nurkkaan ja nauttimaan vielä Suomen luonnosta ja ihanasta seurasta!


Reissun tärkeimpiä hankintoja
Vaatteiden hahmottelua ja pientä kriisieilyä
Tän blogin nimi on mikä on, kamalaa mutta paremman puutteessa saa kelvataXD sopii sinänsä, aikamoinen sopuli kun olen. Sisältöhän se tärkein asia kuitenkin on, jos/kun joku eksyy seikkailuitani lukemaan. Täältä voi ikävään tai iha vaa mielenkiinnosta tulla kattomaan, mitä mulle kuuluu, päivittelen vaihtelevaan tahtiin kunhan jotain kiinnostavaa tulee vastaan. Sit kun tekstin tulo ehtyy kokonaan, yksi vaihtoehto on se, että on niin paljon tekemistä etten yksinkertasesti ehi kirjottamaan. Toinen on se, että oon joutunu krokotiilin syömäksi tai muuta vastaavaa. Joko tai. Toivottavasti ennemmin toi eka.

Eipä tässä muuta kun lähtö odotellessa. Aika jännää.

4 kommenttia:

 1. Ihana vilma❤️ ja onnee matkaan!

  VastaaPoista
 2. Hohoooo lisää luettavaa! Oon muute ikuisesti kateellinen jos meette sukeltaa riutoille, haistakaa siis kakka kaikella rakkaudella <3 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oih kuule lupaan lähettää kakan hajuisia terkkuja sieltä riutoilta sitten iha just for you<3 ;) ykkösluokan postissa

   Poista